Betyg
Röster

Trissvinst ska hjälpa familjen

24 January, 13:05 av Johan Andersson
Uppdaterad: 3 January, 16:06

Enes kom till Sverige från forna Jugoslavien för drygt 27 år sedan och har sedan dess jobbat inom livsmedelsindustrin. Enes kunde knappt tro att det var sant när han en dag lyckades skrapa fram den magiska tredje TV-apparaten som ger av handen att han då blev aktuell för skrap i morgonsoffan på TV 4. Enes har under hela sin tid i Sverige bott i småländska Tingsryd. Det var med stor förväntan han kom till Stockholm för att skrapa lotten.

Det var också på det smått legendariska Börjes i Tingsryd som han köpte sin trisslott tidigare i november. Enligt Enes har hans medverkan i morgon TV lett till stor glädje på orten. Bland annat har kollegorna på livsmedelsfabriken meddelat att de “gärna skulle vilja stänga ner produktionen” för att se när Enes skrapade sin lott. Om så skedde är inte helt klart, men tydligt var ändå att Enes var lugn som en filbunke när han satte sig för att skrapa i studion.

Familjen främst

Enes var som sagt en av många ex-jugoslaver som kom till Sverige på 90-talet i sviterna efter det blodiga inbördeskriget. Med sig hade han då sin bara knappt halvårsgamla son. Sonen fanns också med Enes i Tv-studion för att ge honom moraliskt stöd inför skrapet. Att Enes är familjekär visade sig också med all tydlighet när programledarna frågade honom vad han planerade att göra med vinsten. Skulle han kanske åka på charter eller renovera sitt kök?

Men inget av dessa alternativ lockade Enes. Nej, hans plan är att använda delar av vinsten på en kvarts miljon till att hjälpa de i hans familj som fortfarande är kvar i forna Jugoslavien. Det visade sig nämligen att familjen har många barn att ta hand om – närmare bestämt åtta. Svenska Spel Turs Natalie Wallin jobbar som kommunikatör och säger: ”Vad fint av Enes att dela med sig”. Det kanske ligger något i den gamla klyschan att delad glädje är dubbel glädje?

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster