Betyg4.5
Röster8

Skrapa skraplotter hos Miljonlotteriet

Miljonlotteriet är ett lotteri som har funnits sedan år 1964 och de har från början erbjudit skraplotter till sina spelare. Du kan skrapa lotter både fysiskt och digitalt beroende på vilken variant du föredrar. Du kan också prenumerera på lotter som du får hemskickade varje månad om du hellre vill skrapa dem fysiskt än på nätet.

Om du vill börja skrapa lotter från Miljonlotteriet ska du registrera ett konto på deras hemsida, vilket du gör enkelt med ditt BankID eller med din mejladress och lösenord. Du kan sedan sköta dina prenumerationer där, eller skrapa lotter direkt på nätet om du hellre vill det. Det finns flera olika skraplotter som du kan välja mellan när du skrapar lotter från Miljonlotteriet.

Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO:s arbete för att skapa en alkohol- och drogfri miljö för alla. Dina pengar går alltså till en god sak vilket gör det ännu bättre att skrapa lotter från dem. I den här artikeln har vi tagit en titt på följande:

 • Miljonlotteriets fysiska och digitala lotter
 • Hur du prenumererar på skraplotter från lotteriet
 • Vad du kan vinna på skraplotterna
 • Hur spelupplevelsen är när du skrapar lotterna

Det är också värt att nämna att Miljonlotteriet erbjuder säkra spel och har lotteritillstånd från Spelinspektionen. Du kan med andra ord känna dig trygg när du spelar hos dem.

Om du vill prenumerera på skraplotter från Miljonlotteriet kan du välja mellan att få lotterna skickade till dig i fysisk form eller att få och skrapa dem digitalt. När du prenumererar kan du betala med bland annat faktura och autogiro. Det är dock en del skillnad mellan att skrapa lotterna fysiskt och digitalt.

Vad du kan vinna på skraplotterna från Miljonlotteriet

När du köper skraplotter från Miljonlotteriet kan du inte enbart vinna kontanter, du kan även vinna varuvinster. Det finns olika lottvarianter som ger olika typer av vinster till dig som skrapar. Du kan till exempel vinna resor och bilar på vissa av skraplotterna, samt att det finns en jackpottdragning som äger rum fyra gånger om året.

Miljonlotteriets skraplotter

Om du registrerar dina lotter online kommer dina nitlotter dessutom att vara med i en nitlottsdragning som sker åtta gånger per år. Där kan du vinna en bil värd 400 000 kronor.

Prenumerera på skraplotter från Miljonlotteriet för att vara med i jackpottdragningen. Registrera dina skraplotter online för att vara med i nitlottsdragningen. Skapa konto snabbt och säkert med BankID.

Fysiska lotter

Vi känner nog alla till känslan av att skrapa en lott vid köksbordet där hemma och spänningen som uppstår när du skrapar den sista rutan. Tre matchande symboler ger vinst och beroende på vilken lott du skrapar är vinsterna olika. För att skrapa lotter fysiskt måste du prenumerera eller köpa lotterna i fysiska butiker.

Det finns tre fysiska lotter som du kan prenumerera på från Miljonlotteriet och en som du kan köpa enbart på City Gross. De du kan prenumerera på är följande

 • Original
 • Resan
 • Tjugan

Namnet på den du kan köpa i butik är Jontelotten. Priserna varierar på de olika lotterna, Original och Resan kostar 50 kronor styck, Tjugan kostar 20 kronor och Jontelotten kostar 25 kronor.

Digitala lotter

Det finns ett större utbud av skraplotter om du väljer att köpa dem digitalt, då finns det sex att välja mellan. De skraplotter som du kan köpa på Miljonlotteriets hemsida är följande:

 • Sommarläger
 • Resan
 • Flotten
 • Tiokronan
 • Femkronan
 • Orginal

Även dessa skraplotterna kostar olika belopp, Original och Resan kostar även här 50 kronor, Sommarläger och Flotten kostar 20 kronor, Tiokronan kostar förstås 10 kronor och Femkronan 5 kronor. Om du är intresserad av att prova på dem kan du skrapa dem i demoversion, på så sätt kan du se vad du tycker innan du lägger pengar på dem. Sedan kan du smidigt sätta in pengar på ditt spelkonto och köpa den lott du tyckte mest om.

Orginallotten

Spelupplevelsen när du skrapar lotter digitalt på Miljonlotteriet är väldigt bra. När du skrapar hör du ljudeffekter som låter som när du skrapar en lott fysiskt. Du kan dessutom välja autoskrap och sitta och luta dig tillbaka när lotten skrapar sig själv, fortfarande med samma ljudeffekter.

Miljonlotteriet erbjuder spännande vinster där du bland annat kan välja mellan olika varor.

Spelupplevelsen när du skrapar lotter digitalt på Miljonlotteriet är väldigt bra. När du skrapar hör du ljudeffekter som låter som när du skrapar en lott fysiskt. Du kan dessutom välja autoskrap och sitta och luta dig tillbaka när lotten skrapar sig själv, fortfarande med samma ljudeffekter.

Om du vill att det ska gå snabbt när du skrapar lotter från Miljonlotteriet kan du dessutom trycka på vinstkontroll så skrapas hela lotten på en gång och en ruta kommer upp där du kan se om du har vunnit eller inte. Även efter autoskrap får du information om du har vunnit. Skrapar du på egen hand kan du sedan trycka på vinstkontroll för att kontrollera om du har vunnit eller inte men du kan självklart se det på egen hand också.

Att köpa och skrapa skraplotter på Miljonlotteriet är både enkelt, spännande och roligt. Om du vinner kan du välja varor i vinstshoppen och du kan vinna upp till hela 5 miljoner kronor som mest.

Du kan prenumerera på fysiska lotter som skickas hem till dig, köpa Jontelotten på City Gross eller prenumerera eller köpa lotter digitalt på Miljonlotteriets hemsida. Spelupplevelsen är bra både när du spelar digitalt och fysiskt. Du kan dessutom vinna både kontanter och varor när du skrapar lotter från Miljonlotteriet.

Nej, om du vill prenumerera på skraplotter fysiskt kan du välja mellan Original, Resan och Tjugan. Övriga skraplotter kan enbart köpas digitalt eller så kan du köpa Jontelotten på City Gross.
Nej, du kan vinna belopp som du kan köpa varuvinster för i Miljonlotteriets vinstshopp, så du kan samla dina vinster om du vill köpa något dyrare.
Ja, det kan du, om du håller markören ovanför lotten skrapar den med ett mynt. Du kan välja autoskrap så skrapas lotten av sig själv, eller så klickar du direkt på vinstkontroll då ser du din vinst direkt.
Nej, du måste bara skicka in de lotter där du har vunnit 5 000 kronor eller mer. Du rekommenderas att registrera lotten på hemsidan och sedan skicka den med rekommenderat brev.

Johan Andersson

Betygsätt:

4.5

8 Röster