Betyg4.2
Röster7

Miljonlotteriet ringer

Miljonlotteriet har tidigare marknadsfört sitt spel via telefonförsäljning, men i och med att tekniken går framåt har de nu börjat fokusera mer på att marknadsföra sig digitalt. De har tidigare hamnat i problem på grund av externa telefonförsäljare som inte följt deras värderingar, dessa säljare är nu uppsagda och MIljonlotteriet har valt att marknadsföra sitt lotteri på annat sätt. Tidigare kunde du enbart köpa deras lotter via prenumeration men nu kan även spela och prenumerera digitalt.

Innan använde Miljonlotteriet sig först och främst av försäljning via telefon samt att de skickade fysiska brev hem till potentiella kunder, men i takt med att internet har vuxit till att nå ut till nästan alla i landet har de kunnat skifta fokus. Dock vill vi påpeka att det enbart är ett fåtal försäljare som brutit mot reglerna och Miljonlotteriet är nu mycket noggrannare med vilka externa företag de anlitar.

telefonsamtal

Olika marknadsföringssätt

Miljonlotteriet använder sig av olika marknadsföringssätt för att kunna nå ut till en större del av befolkningen. Då deras överskott går till välgörande ändamål från IOGT-NTO vill de förstås få nya kunder till sitt lotteri. Det kan kännas skönt som spelare att veta att organisationen som ligger bakom lotteriet inte har något vinstintresse.

‚ÄĚ

Miljonlotteriet är ett lotteri utan eget vinstintresse.

Marknadsföring är någonting som är mycket viktigt för de som erbjuder lotteri och online spel, men det finns även mycket regler rörande hur företagen får marknadsföra sig. När spellagarna ändrades i januari 2019 blev det stora förändringar angående just spelreklam och Miljonlotteriet följer självklart de här reglerna. För närvarande marknadsför de sig på följande sätt:

  • Telefonf√∂rs√§ljning av prenumerationer
  • Digitalt s√• som mejl och annonser p√• n√§tet
  • Brev som skickas hem till m√§nniskors fysiska adresser

Om du får ett samtal från Miljonlotteriet kan du enbart välja att fysiskt prenumerera på deras lotter och då de nu även erbjuder spel online ligger det rätt i tiden att börja marknadsföra sig digitalt istället. När du spelar digitalt behöver du inte teckna en löpande prenumeration utan du kan skrapa lotter som du köper styckevis. De erbjuder även spel på bingo på nätet i dagsläget.

Tips mot bedrägeri

De ger även sina kunder tips om hur de ska kunna veta att en telefonförsäljare verkligen arbetar för dem så att de inte utsätts för bedrägerier. Det finns saker att tänka på om du får ett samtal från någon som säger sig komma från Miljonlotteriet. Det du ska vara uppmärksam på är följande:

  • 01√Ąr samtalet fr√•n dolt nummer √§r det inte fr√•n Miljonlotteriet
  • 02Om du ombeds tala om personnummer eller kontouppgifter √§r det inte ett samtal fr√•n Miljonlotteriet

Om du har fått ett samtal och är osäker är det alltid bäst att kontakta Miljonlotteriets kundtjänst för att fråga om samtalet kommit från dem. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Om du är intresserad av att spela på Miljonlotteriet efter att du fått ett samtal som du är osäker på kan du själv starta en prenumeration genom deras hemsida.

Miljonlotteriet kan ringa dig som en del av marknadsföring men de ber aldrig dig att lämna ut känsliga uppgifter. Nuförtiden använder sig Miljonlotteriet av många olika marknadsföringsstrategier digitalt, via telefon samt via vanlig post.

Ja, du kan fortfarande få telefonsamtal från Miljonlotteriet men det är endast angående prenumeration. De satsar dock främst på online försäljning idag.
Nej, Miljonlotteriet skulle aldrig ringa dig från dolt nummer. Om det sker eller om du blir ombedd att lämna ut privata uppgifter kontakta kundtjänsten.
Nej, det är enbart prenumerationer som kan köpas över telefon, vill du köpa enstaka lotter gör du det online eller i en fysisk butik
Miljonlotteriet har satsat på att synas på nätet och framförallt sociala media. De använder sig även av mejl, reklamutskick i brevlådan samt annonser på nätet.

Johan Andersson

Betygsätt:

4.2

7 Röster