Betyg
Röster

Miljonvinst och hummer till Göteborgare

11 November, 14:41 av Johan Andersson
Uppdaterad: 4 November, 14:42

Under lördagskvällen firade en man i 50-årsåldern från Göteborg. Han hade vunnit ett litet pris på lotto och gladde sig åt segern med en egenfångad hummer till middag. Dock satt han ovetande om den ännu större vinsten som inte skulle få visa sig förrän på söndagsmorgonen när numren meddelades till spelarna. Mannen satt som ensam vinnare med 7 rätt på Lotto 2. Med det drog han hem storvinsten på hela 1,9 miljoner kronor.

När söndagen kom var det dags för lottodragning. Han satte sig till ro och började gå igenom sina nummer. Men under själva dragningen fick han sig en chock och var tvungen att läsa om siffrorna igen för att försäkra sig att det stämde. Men efter att ha kontrollerat dem återigen stod det klart att han vunnit 1 934 002 kronor på en natt. Enligt han själv snurrar det som fasiken i magen efter att ha blivit omtumlad av storvinsten.

Storvinst efter 30 år

Mannen som vill förbli anonym har spelat på lotto i över 30 år, men har hittills endast lyckats ta hem mindre vinster längs med åren. Detta är första gången han vinner något anmärkningsvärt under sitt spelande. Han är till vardagen en egenföretagare och har valt att lägga undan pengarna till sin framtida pension. Det har medfört en enorm lättnad för honom. Dessutom blir denna vinst ännu en, och om inte en större anledning till att äta mer hummer.

Under detta år har det varit 30 miljonvinster utdelade till personer som bor i Västra Götaland. Det visas tydligt på att alla stora vinster på miljonbelopp, har tagits hem till detta län mer än något annat under samma period. Att ha tagit hem en miljonvinst på Lotto 2 har dock inte skett förrän nu. Dessutom finns det tid kvar på året som lockar till att ställa fråga om vart nästa miljonvinst kommer att hamna.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster