Betyg4.6
Röster19

Miljonlotteriet bluff?

Är miljonlotteriet bluff eller Ă€r det Ă€r sĂ€kert spelbolag?

Hur Miljonlotteriet jobbar mot bluff och bedrÀgeri

NÀr du spelar pÄ nÀtet Àr det viktigt att kontrollera att du spelar pÄ en sÀker sajt. Du som spelar pÄ Miljonlotteriet behöver dock inte oroa dig dÄ det Àr en sÀker sajt att spela pÄ. Du behöver inte kÀnna dig orolig nÀr du spelar hos dem dÄ de erbjuder sÀkra och licensierade spel.

PÄ Miljonlotteriet gör du sÀkra inbetalningar, sÀkra uttag och du kan logga in med BankID vilket Àr det sÀkraste sÀttet som finns tillgÀnglig pÄ nÀtet. Vi har tagit en titt pÄ vad det Àr som gör Miljonlotteriet till en plats dÀr du kan spela sÀkert sÄ att du kan fÄ mer kött pÄ benen gÀllande vad som gÀller. PÄ sÄ sÀtt slipper du oroa dig över att dina uppgifter eller pengar ska hamna i orÀtta hÀnder.

Vi har valt att fokusera pÄ en del specifika saker i den hÀr artikeln sÄ att du kan fÄ en bra översikt över hur sÀkerheten ser ut. Miljonlotteriet Àr ingen bluffsida och inget bedrÀgeri som kommer att ta dina pengar. För att du ska kunna lita pÄ detta har vi utforskat följande:

 • Företaget bakom Miljonlotteriet
 • Olika sĂ€kerhetsaspekter
 • Licenser för att bedriva lotteri
”

Miljonlotteriet ger dig chansen att skrapa lotter och spela bingo pÄ en trygg och sÀker sajt.

Dessutom Àr skraplotter och bingospel lÄgriskspel nÀr det kommer till riskerna för att utveckla ett spelberoende. Det Àr ocksÄ nÄgonting som gör att det Àr sÀkert att spela pÄ deras utbud av spel.

Miljonlotteriet erbjuder dessutom spel dÀr du kan vinna annat Àn bara pengar vilket ger en annan spelupplevelse. Det Àr oftast pengavinster som lockar mycket, och sjÀlvklart kan du vinna Àven det, men du kan ocksÄ vinna varuvinster som Àr saker som du kan ha nytta av. Efter 55 Är pÄ marknaden kan du ocksÄ rÀkna med att du verkligen kommer att fÄ dina vinster.

Företaget bakom Miljonlotteriet

Miljonlotteriet Àgs och drivs av IOGT-NTO som Àr en organisation som arbetar för en drogfri miljö för bÄde vuxna och barn. Miljonlotteriet har funnits Ànda sedan Är 1964 och allt överskott frÄn lotteriet gÄr till IOGT-NTO:s arbete. Ett företag hade inte överlevt i över 55 Är om de sysslade med bedrÀgeri och blufflotterier.

IOGT-NTO

IOGT-NTO Àr en ideell organisation som Àr politiskt oberoende och religiöst obunden, de har över 27 000 medlemmar i Sverige. De arbetar för att bidra till ett tryggare Sverige dÀr ingen ska behöva fara illa pÄ grund av alkohol eller droger. Miljonlotteriet Àr nÄgonting de skapade för att kunna tjÀna pengar till organisationens arbete.

IOGT-NTO arbetar mot missbruk och det inkluderar Àven spelmissbruk. Det Àr dÀrför Miljonlotteriet enbart erbjuder spel pÄ skraplotter och bingo dÄ risken att bli beroende vid spel pÄ de hÀr tvÄ speltyperna anses vara liten.

Miljonlotteriet Àgs och drivs av den ideella organisationen IOGT-NTO som arbetar för ett tryggt samhÀlle dÀr ingen ska behöva fara illa pÄ grund av droger och alkohol. Det Àr ett sÀkert stÀlle att spela pÄ och de erbjuder enbart spel med lÄg risk för utveckling av spelberoende. Lotteriet har funnits sedan 1964 vilket Àr ett bra bevis pÄ att du kan lita pÄ företaget.

Det finns mÄnga aspekter som bidrar till att det Àr sÀkert för dig att spela pÄ Miljonlotteriet, förutom det faktum att de har över 55 Ärs erfarenhet. De erbjuder till exempel sÀkra inloggningar med BankID, vilket gör att dina inloggningsuppgifter inte kan bli stulna. Dock kan du Àven logga in med lösenord och mejladress ifall du föredrar det.

BankID Àr en av de sÀkraste metoderna som du kan anvÀnda dig av för inloggning och det Àr mycket positivt att Miljonlotteriet anvÀnder sig av metoden. Alla dataöverföringar sker dessutom krypterade sÄ att ingen annan ska kunna komma Ät dem. Du kanske ocksÄ lÀgger mÀrke till det lilla hÀnglÄset uppe vid webbadressen, det betyder att sajten Àr sÀker.

En annan aspekt som gör Miljonlotteriet sÀkert Àr de sÀkra betalningsmetoderna som de erbjuder. Du kan göra insÀttningar med VISA, Mastercard och Swish, vilka alla Àr sÀkra för dig som spelare. BÄde VISA och Mastercard anvÀnder sig för det mesta av en ytterligare sÀkerhetskontroll och med Swish anvÀnder du dig av ditt BankID vilket du redan vet Àr mycket sÀkert.

NÀr du ska göra uttag av kontantvinster frÄn Miljonlotteriet mÄste du ange ditt clearingsnummer och kontonummer pÄ sajten. Sedan förs dina pengar över sÀkert till ditt bankkonto inom tre arbetsdagar. Det Àr en sÀker metod som gör att du kan vara sÀker pÄ att dina pengar kommer in pÄ ditt konto utan risk att hamna pÄ villovÀgar.

Om du vill veta mer om hur Miljonlotteriet hanterar dina personuppgifter och om deras sÀkerhet kan du ta en titt i:

 • Integritetspolicyn
 • Deras FAQ-sektion
 • Deras övriga villkor

Miljonlotteriets licensiering

För nÀrvarande har Miljonlotteriet lotteritillstÄnd frÄn Spelinspektionen i Sverige. Det kan du lÀsa om pÄ hemsidan samt att du kan se Spelinspektionens logga lÀngst ner pÄ hemsidan. LotteritillstÄnden som de innehar Àr giltiga till 2019-12-31.

Spelinspektionen

Nu kanske du undrar vad som kommer att ske efter att de hÀr lotteritillstÄnden gÄr ut och det har vi givetvis tagit reda pÄ Ät dig. FrÄn 2020 kommer Miljonlotteriet istÀllet ha en spellicens frÄn Spelinspektionen, vilket kommer innebÀra Ànnu sÀkrare spel pÄ sajten. Det kommer Àven att bidra till mer verktyg för ansvarsfullt spelande nÀr du spelar pÄ Miljonlotteriet.

”

Miljonlotteriet har lotteritillstÄnd frÄn Spelinspektionen.

Ansvarsfullt spelande

Att spela ansvarsfullt innebÀr att du inte spelar pÄ ett sÀtt som kommer pÄverka din ekonomi, ditt arbete och din familj pÄ ett negativt sÀtt. Som vi nÀmnde ovan Àr skraplotter och bingo lÄgriskspel nÀr det kommer till spelberoende, men det Àr inte omöjligt att utveckla ett beroende för de hÀr spelen. DÀrför Àr Miljonlotteriet fokuserade pÄ att ge sina spelare chansen att spela ansvarsfullt pÄ alla sÀtt de kan.

Det finns först och frÀmst nÄgra specifika regler som Miljonlotteriet följer och det Àr:

 • ÅldersgrĂ€ns pĂ„ 18 Ă„r för att registrera sig för spel
 • Du mĂ„ste registrera dig med ditt personnummer för att kunna spela

Det Àr för att minska risken att minderÄriga fÄr tillgÄng till spelen, dÄ det inte Àr lagligt och inte heller nÄgonting som Miljonlotteriet stÄr för.

Du mÄste uppge ditt personnummer för att kunna registrera dig pÄ Miljonlotteriet och om du Àr minderÄrig fÄr du inte spela hos dem. De har lotteritillstÄnd frÄn Spelinspektionen, samt spellicens frÄn Är 2020. De anvÀnder sig av krypteringar och det Àr sÀkert att spela pÄ deras hemsida.

Verktyg för att kunna spela sunt

NÀr du spelar pÄ Miljonlotteriet kan du sÀtta upp grÀnser för ditt spelande för att inte kunna spela för mer pengar Àn vad du har rÄd till. Du kan sÀtta upp insÀttningsgrÀnser nÀr du spelar digitalt, men du kan Àven sÀtta grÀnser för hur mycket pengar du Àr redo att förlora varje dag. Du stÀller sjÀlv in grÀnserna pÄ dina sidor och nÀr du sÀnker dem börjar det gÀlla direkt och vid höjning tar det 48 timmar för den nya grÀnsen att börja gÀlla.

Du kan Àven göra ett anonymt speltest pÄ Miljonlotteriet för att se hur ditt spelande ser ut. Du kommer fÄ en indikation pÄ hur ditt spelande pÄverkar dig, alltsÄ om det Àr sunt eller riskabelt. Om det behövs kommer du att fÄ tips om hur du kan spela mer ansvarsfullt samt ge dig mer information om riskerna med spel.

Ett annat verktyg för sunt spelande som anvÀnds av Miljonlotteriet Àr Playscan, som du kan aktivera pÄ ditt spelkonto. Playscan analyserar ditt spelande och stÀller ibland frÄgor till dig gÀllande ditt spelande. Verktyget kommer att signalera ifall du spelar riskfyllt och ger dig kunskap och tips gÀllande ditt spelande.

playscan

NÀr du spelar pÄ Miljonlotteriet Àr det enkelt att spela ansvarsfullt med de verktyg som de erbjuder till dig som spelare. Du kan till exempel anvÀnda följande:

 • BegrĂ€nsningar för exempelvis insĂ€ttningar till ditt spelkonto
 • Anonymt speltest
 • Playscan som analyserar ditt spelande pĂ„ Miljonlotteriet

Spelberoende Àr ett nÄgot Sverige jobbar emot och det Àr mycket positivt att Miljonlotteriet gör allt de kan för att undvika detta för deras spelare. De ger dÀrav mycket information om fenomenet pÄ sin hemsida och de lÀnkar till flera hjÀlporganisationer som du kan ta hjÀlp av ifall du upplever att du har problem med ditt spelande.

StÀnga av dig frÄn spel pÄ Miljonlotteriet

Du kan stÀnga av dig frÄn spel pÄ Miljonlotteriet genom dina sidor pÄ hemsidan ifall du kÀnner att du inte bör spela mer. AvstÀngningstiderna Àr en vecka, en mÄnad eller tills vidare, dÀr tills vidare gÀller i minst ett Är. Det finns inga sÀtt att hÀva blockeringen nÀr du vÀl har gjort den.

”

Miljonlotteriet erbjuder sjÀlvavstÀngning nÀr du kÀnner att du bör ta en paus frÄn spelen hos dem.

För nÀrvarande Àr Miljonlotteriet inte anslutet till Spelpaus.se, det nationella sjÀlvavstÀngningsregistret. Det Àr inte för att de inte vill, utan eftersom de enbart har lotteritillstÄnd för tillfÀllet. FrÄn och med januari Är 2020 kommer de dock att ha en spellicens för online spel och de kommer dÄ att representeras pÄ Spelpaus.se.

Eftersom de Ànnu inte Àr med i Spelpaus.se Àr det bra att du kan blockera dig frÄn deras hemsida pÄ egen hand. Det Àr ett bevis pÄ att Miljonlotteriet bryr sig om sina spelare, vilket Àr en mycket bra egenskap i dagens spellÀge. Att kunna spela sÀkert Àr en stor fördel nÀr du spelar med pengar online.

Miljonlotteriet erbjuder gott om verktyg som deras spelare kan anvÀnda sig av för att spela ansvarsfullt. Du kan sÀtta upp spelgrÀnser samt stÀnga av dig sjÀlv för spel. FrÄn januari 2020 kommer de Àven vara anslutna till Spelpaus.se dÄ de kommer fÄ en spellicens frÄn Spelinspektionen.

KundtjÀnst och support

Ett annat tecken pÄ att Miljonlotteriet inte Àr en bluffsajt Àr att de erbjuder sina spelare kundservice. Deras kundtjÀnst Àr öppen pÄ vardagar under kontorstid och du kan nÄ dem via live chatt, telefon och mejl. De har ocksÄ en FAQ-sektion dÀr du kan lÀsa mycket bÄde om sÀkerhet, insÀttningar och de olika spelen.

I deras FAQ-sektion fÄr du Àven information om hur du kan undvika falsk marknadsföring för att undgÄ att bli lurad av försÀljare. Miljonlotteriet ber till exempel aldrig dig att lÀmna ut personuppgifter, eller dina kortuppgifter över telefon eller mejl. Om du fÄr ett samtal frÄn dolt nummer och de sÀger sig komma frÄn Miljonlotteriet sÄ Àr det ett bedrÀgerisamtal.

kontakta miljonlotteriet

PÄ Miljonlotteriets hemsida ser du loggan frÄn Spelinspektionen tydligt vilket Àr en trygghet i sig. Du kan Àven se vinnarberÀttelser dÀr tidigare storvinnare berÀttar om sina vinster, oftast med bild ocksÄ. Dessutom kan du lÀsa deras villkor och policys och de Àr enkla att hitta lÀngs ner pÄ sajten.

Miljonlotteriets kundombud

Miljonlotteriet har Àven ett kundombud som du som spelar hos dem kan kontakta med funderingar och feedback. Om du inte kÀnner dig nöjd med spelandet hos lotteriet kan du med fördel kontakta kundombudet som dÀrmed ger dig hjÀlp och rÄd. Kundombudet Àr opartiskt och du kan mejla denne precis nÀr du vill och förhoppningsvis fÄr du svar snabbt.

”

Miljonlotteriet satsar stort pÄ kundnöjdhet med en bra kundtjÀnst samt ett kundombud.

Miljonlotteriet Àr sannerligen ingen bluff

Som du ser sÄ Àr Miljonlotteriet inget blufföretag som lurar spelare pÄ sina vinster eller gör sig onÄbara för att de inte vill svara pÄ frÄgor. De Àr snarare ett mycket pÄlitligt lotteri dÀr du kan spela bÄde online och fysiskt beroende pÄ vad du föredrar. Du kan alltid rÀkna med att fÄ dina vinster och du behöver inte heller oroa dig över dina person- eller betalningsuppgifter.

Du kan kontakta deras kundtjÀnst under kontorstid och det finns ocksÄ en FAQ dÀr du kan lÀsa pÄ. Miljonlotteriet sjÀlva rÄder dig att vara försiktig om du tar emot samtal som sÀger sig vara frÄn dem, lÀmna dÀrför aldrig ut nÄgra kÀnsliga uppgifter till en telefonförsÀljare. Du behöver absolut inte oroa dig över bedrÀgeri frÄn sjÀlva lotteriets sida och givetvis har de tillstÄnd and bedriva lotteri bÄde fysiskt och pÄ nÀtet.

Miljonlotteriet erbjuder kundservice under kontorstider och de har Àven ett kundombud som du kan vÀnda dig till vid behov. Miljonlotteriet Àr ingen bluff utan de Àr ett mycket tryggt och sÀkert lotteri att satsa pengarna pÄ.

Ja, de har för tillfÀllet lotteritillstÄnd frÄn Sveriges Spelinspektion, frÄn Är 2020 kommer de att ha en spellicens för online spel.
Ja, dina pengar Àr sÀkra pÄ sajten och det Àr bÄde sÀkert att göra insÀttningar och uttag. InsÀttningar görs med kort eller Swish och uttag görs till ditt bankkonto.
Ja, du kan kontakta Miljonlotteriets kundtjÀnst mellan klockan 09.00 och 17.00 dagligen. De finns tillgÀngliga bÄde via mejl, telefon och chatt.
Ja, alla dataöverföringar sker krypterade sÄ att du kan kÀnna dig sÀker.
NÀr du skickar in dina fysiska lotter ska du göra det med rekommenderat brev. PÄ sÄ sÀtt kan det spÄras och kommer inte komma bort i posten.
Nej, de ber dig aldrig att lÀmna ut kÀnsliga uppgifter via telefon eller mejl.

Johan Andersson

BetygsÀtt:

4.6

19 Röster