Betyg
Röster

Anonym miljonär i Bromma

12 December, 13:45 av Johan Andersson
Uppdaterad: 3 January, 15:47

En kvinna från Bromma satt på jobbet och skrapade en trisslott. Som så många andra köper hon en trisslott med jämna mellanrum för att öka spänningen i vardagen. Och nu fick hon den spänning hon sökte och det med besked. När hon hade skrapat alla nio rutorna visade tre belopp en miljon. Hon trodde inte sina ögon berättar hon senare för Svenska Spel, men trisslotten var en miljonvinst. – Jag var tvungen att räkna flera gånger, säger hon glatt.

Denna november har hela fem miljonvinnare i Svenska Spels turlotterier kommit från Stockholmsområdet. Eftersom Svenska Spel stöder svensk idrott på elit- och gräsrotsnivå betyder spelandet på turlotter som triss och lotto att idrotten får mer pengar. Faktum är att Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor. Ungdomsidrotten är en särskild viktig mottagare för Svenska Spel. Men inte bara turlotterna bidrar till svensk idrott, Svenska Spel har även Stryktipset och Oddset, samt Casino Cosmopol & Vegas som alla är med och sponsrar idrottsutövande över hela Sverige.

“Vinsten behåller jag som en hemlighet.”

Tillbaka till vinnaren i Bromma. Kvinnan som är i 50-årsåldern berättar för Svenska Spel att hon valde att behålla miljonvinsten som en hemlighet för sig själv i stunden. Vi kan bara tänka oss hur svårt det måste ha varit att hålla masken för sina kollegor resten av dagen. Bara för familjen och de närmaste vännerna berättade hon senare om vinsten. Eftersom kvinnan är anonym förtäljer inte historien ifall kollegorna än idag är ovetandes om vad som hände den där novemberdagen på jobbet.

Vinsten firade kvinnan med en skål någon dag senare. Det låter kanske blygsamt, men kvinnan intygar att hon “är jättenöjd” med vinsten. Hon berättar att hon inte planerar att unna sig något extravagant utan kommer att fortsätta jobba som vanligt. Hon förklarar att hon tänker spara en större del av pengarna och placera dem i fonder. Bromma är en av Sveriges mest välmående samhällen. Men spänningen är lika för alla, och med en turlott som triss kan vem som helst bli vinnare.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster