Betyg
Röster

20 år gammal rad ger miljonvinst

30 January, 08:06 av Johan Andersson
Uppdaterad: 3 January, 16:07

Ordspråket “Skam den som ger dig” har vi nog alla hört både en och två gånger. Det pensionerade paret från Borlänge är ett av de senaste bevisen på att man aldrig ska ge upp. I lördagens lottodragning blev de nämligen miljonärer med hjälp av en slumpmässigt framtagen lottorad som de hade använt sig av i närmare 20 år. När mannen i paret blev uppringd av Svenska Spel under lördagskvällen var han märkbart tagen av nyheten. Han förklarade att det var en omtumlande upplevelse för de båda och att de fortfarande hade svårt att tro att det verkligen var sant.

Frun upptäckte vinsten

Efter lördagens lottosändning satte sig frun för att rätta parets nummer. Hon upptäckte att något skiljde sig från föregående gånger och ropade till sig sin man. De konstaterade snabbt att det verkade som att de hade kammat hem en storvinst, men att det skulle vara sant hade de svårt att ta in, varav de både dubbel- och trippelcheckade. De nyblivna vinnarna var en av två spelare som hade lyckats pricka in sju rätt och deras totala vinstsumma hamnade strax över en och en halv miljon kronor. Dagen därpå var det Farsdag och tillsammans med barn och barnbarn firades den stora nyheten.

Det finns alltid hål att fylla

På frågan om vad de ska göra med de nyvunna pengarna svarade paret att de först måste landa i vad som har hänt innan de kan ta ett beslut om hur pengarna ska spenderas. Mannen tillägger att det alltid finns hål att fylla och att pengarna kommer komma väl till användning. Under söndagens firande deltog parets fyra barn med tillhörande familjer och vi tror med stor säkerhet att firandet blev något utöver det vanliga. Det här var höstens fjärde miljonvinst i Dalarnas län och den andra i just Borlänge. Det återstår att se om det blir fler än så.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster