Betyg
Röster

5,8 miljoner gick till Gotland

7 October, 11:31 av Johan Andersson
Uppdaterad: 7 October, 11:32

Lördagen den 14 september gick en miljonvinst till en 75-årig kvinna på Gotland. Hon var ensam vinnare med sju rätt på Lotto 1 och kammade hem hela 5 874 765 kronor. Det var den största vinsten på en månad på Lotto och kvinnan hade lämnat in sin rad på Willys i Visby. Hon var inte sen att ringa till Svenska Spel för att kolla att ingenting blivit fel, att vinna en sådan stor summa är ganska chockartat.

Spelar regelbundet

Kvinnan har spelat Lotto i princip varje vecka sedan spelet lanserades för 30 år sedan och nu var äntligen turen på hennes sida. Hon har självklart vunnit några mindre vinster genom åren och blivit glad för dessa, så du kan tänka dig just hur glad hon blev denna gången. Hon gick in till sin sambo för att berätta att hon vunnit och hans första reaktion var att säga “Vad kul”, men då visste han inte hur mycket pengar det rörde sig om.

Såg dragningen i direktsändning

Kvinnan hade för vana att sitta framför teven och titta på dragningarna och gjorde det även den här kvällen. Hon följde dragningen och såg sina nummer ropas upp ett efter ett. Hon blev stum och chockad när hon insåg att hon hade alla rätt och när hon såg hur mycket pengar det rörde sig om. Även sambon reagerade starkt när han insåg att det handlade om en vinst på flera miljoner och det kan vi ju förstå!

Ska rusta upp sommarhuset

Kvinnan hade inte hunnit fira så mycket när Svenska Spels vinnarkommunikatörer fick tag i henne på måndagen. Hon hade enbart planerat en investering och det var att rusta upp sommarhuset. Självklart kommer kvinnan få ekonomisk och juridisk rådgivning, någonting som erbjuds till alla som vinner fem miljoner eller mer från Svenska Spel. Det hjälper vinnarna att landa i tillvaron, någonting som kan behövas. Det är inte varje dag man blir miljonär och det kan vara ganska chockartat.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster