Betyg
Röster

Miljonär under bussresan

27 December, 19:15 av Johan Andersson
Uppdaterad: 3 January, 15:50

En kvinna i sextiofemårsåldern boende i Stockholm ville lätta upp en bussresa på väg till sitt hem genom att skrapa en trisslott. När alla rutor var skrapade stod det 1 000 000 kronor i tre av rutorna. När Svenska Spel nådde henne efteråt sa hon att hon inte riktigt förstod först. Summan var högre än den nyblivna pensionären kunde drömma om. – Jag trodde först inte att det var sant, jag tänkte att det nog var något fel på lotten, sa hon.

Hon kände självklart till att tre likadana belopp betyder vinst och efter ett tag sjönk insikten in; att hon som pensionär just blivit miljonär. Hon berättade att vinsten innebar stora möjligheter för henne och hennes man som de inte hade räknat med. – Det är underbart! utbrast hon och fortsatte: För oss som är lite äldre betyder vinsten otroligt mycket. Nu kan vi resa lite mer, ha roligt för pengarna och betala av lån. Livet blir lite enklare.

En solskenshistoria i höstrusket

Kvinnan och hennes man har berättat för sina barn om vinsten och deras reaktion var att de knappt trodde att det var sant. Men eftersom det inte är långt till jul förväntar de sig förstås något och kvinnan och hennes man har lovat att inte göra dem besvikna. ”Även våra barnbarn kommer få lite extra hjälp”, berättade hon till Svenska Spel. Den här julen kommer helt säkert bli en högtid då ingen i familjen behöver oroa sig för det ekonomiska.

Kvinnan hade passat på att köpa lotten när hon handlade på Matextra i Fruängen. För Svenska Spel berättade hon att hon ännu inte har börjat sätta sprätt på pengarna. Snarare njuter hon och hennes man av friheten som den stora vinsten medför. Och hon säger att de verkligen behövde pengarna. – Vi vill att de ska göra många glada. Svenska Spels vinstkommunikatör Martin Riddarstolpe uttrycker sin glädje över den solskenshistoria som vinsten innebär; – Mitt i höstrusket öppnades plötsligt helt nya möjligheter för framtiden upp.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster