Betyg
Röster

Eurojackpotvinnare nära att gå miste om 5,7 miljoner kronor

25 November, 14:45 av Johan Andersson
Uppdaterad: 4 November, 14:46

9 oktober 2019 lyckades fyra Eurojackpotspelare få 5+1 rätt, och vann cirka 5,7 miljoner var. En av de lyckliga vinnarna var en 60-årig rörmokare från Helsingborg. Han trodde knappt sina ögon när han såg den vinnande raden. Vid lottinköpet hade han nämligen reagerat på några siffror, och övervägt att välja bort en rad. Dock blev han avbruten, och lämnade trots allt in lotten som den var. När Svenska Spel kontaktade den skånske rörmokaren hade han fortfarande svårt att förstå vad som hänt.

Vinnaren har svårt att förstå att en livslång dröm faktiskt gått i uppfyllelse. För vem har inte drömt om en miljonvinst, och funderat över vad man skulle göra om man vann en större summa pengar. Trots att det är svårt att förstå att en dröm han haft så länge slagit in meddelar vinnaren att han självklart tycker det är jättekul – en slags skräckblandad förtjusning. Nu kan han äntligen lösa gamla skulder, och lägga undan inför pensionen.

Satsade 100 kronor – är nu miljonär

Mannen satsade 100 kronor, alltså spel på fyra rader. Numren valdes slumpartat. I en av raderna han blev tilldelad fanns både siffran 19 och 20, och han tyckte att de var nummer som låg för nära varandra. För sitt inre tänkte han att det nog inte kommer bli vinst på den raden. Innan han hann göra en ändring blev han dock distraherad och avbruten där han stod, och skickade slutligen in raderna som de var. En fantastiskt lycklig slump!

I den närmsta framtiden är det bankmöte som gäller. Här kommer vinnaren få ekonomisk och juridisk rådgivning och vägledning. Även pensionssparande är något miljonvinnaren planerar för, och han tycker att det ska bli skönt att få hjälp av kunniga personer. Det kommer nog ta tid att helt förstå miljonvinsten och hur livet förändrats med den. Det första den ödmjuke vinnaren tänker göra är dock att investera i nya regnkläder, då hans gamla inte är i bästa skick.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster