Betyg
Röster

Planerar jorden runt-resa efter storvinst

21 December, 09:03 av Johan Andersson
Uppdaterad: 3 January, 15:49

Drömmen om att resa jorden runt kan för många kännas som en omöjlig dröm, men för en kakelläggare boende i Sollentuna utanför Stockholm kan drömmen snart vara sann. Efter en oväntad vinst på en trisslott är just en resa runt jorden vad han planerar att göra. Vygantas Dubiniauskas hade bott i Sverige med sin flickvän Laura i ett år när han drog vinstlotten och fick chansen att komma till TV4:s studio i Nyhetsmorgon i november.

Lotten visade tre tv-symboler

Vygantas Dubiniauskas kommer ursprungligen från Litauen och jobbat som kakelläggare i Stockholm i ungefär ett år. Han köpte en trisslott, men enligt Svenska Spel verkar han inte varit fullt medveten om vad han gett sig in på. På jobbet där han för tillfället kaklade ett badrum tog han paus för att skrapa sin lott. Man kan tänka sig hur förbryllad han blev när han fick se att tre av de nio rutorna visade en tv-symbol.

Förstod inte vad TV-symbolerna innebar

De flesta vet att TV-symbolerna innebär ett besök i studion på Nyhetsmorgon, ett av TV4:s mest sedda program, och att i direktsändning skrapa fram en vinst. Vem som helst skulle bli nervös inför tanken. 38-årige Vygantas Dubiniauska som inte bott i Sverige särskilt länge fick förklarat för sig först när Svenska Spel hörde av sig till honom per telefon. Han skulle få reda på hur stor hans vinst skulle bli i TV-rutan och hela svenska folket skulle få se hans reaktion.

Över 24 miljoner till stockholmare under 2019

Till TV-studion den tolfte november tog Vygantas med sig sin fru Laura som stöd. Han visste nu att han hade en garanterad vinst på mellan 100 000 kronor och 5 miljoner kronor. “Det är stora pengar” var hans kommentar när han börjat skrapa sin lott. Så hur stor blev vinsten? I tre av lottens rutor visades 250 000 kronor. “Nu kanske jag åker runt jorden#, sa Vygantas som därmed blev den 37:e stockholmaren i år som skrapat hem en trissvinst i TV.

Johan Andersson

Betygsätt:

0

Röster